Psykoterapi - Brande
Forside
Kontakt
Link
Download
Cookies
Psykoterapi
Min baggrund
Klienter skriver
Personlig terapi
Parterapi
Til inspiration
... Er gået bort
Parforholdet – værd at kæmpe for.
Lad os mødes
Tal ordentligt
Mens døden os skiller
Rollemodel
Tilstede og nærværende
Sådan er du, sådan er jeg - undskyld for det
Hellere gå alene, end at følges ad, hver for sig
At se hinanden - at møde hinanden
Corona - en ny sårbarhed
Psykoterapi-Brande -> Klienter skriver -> ... Er gået bort    Share
Log ind

Psykoterapeut

... Er gået bort

… Er gået bort.

Hvor går man hen når man går bort? Er vi i virkeligheden så bange for døden, at vi for at undgå det svære omdefinerer virkeligheden til at gå bort, som om det sted, var et sted man kan vende tilbage fra.

Min far døde af kræft. Folk i dag siger, at han mistede livet til kræften, som om kræften samler på liv. Kræften var årsag til at han døde – at han kom et sted hen, hvorfra han ikke vender tilbage.

Hele sit liv havde han levet som bekendende kristen. Dvs en af dem, der tror på såvel et liv før, som efter døden. Han mistede derfor ikke sit liv til kræften, men han døde af kræft og i tro på sin Gud.

Ovenstående viser, at vi har forskellige tilgange til det at miste livet. Ingen ved i virkeligheden, hvad det er. Lige så alene du er når du fødes, lige så alene er du, når du skal herfra. Fødsel er at gives til en relation, mens død er tab af samme. Og vi skræmmes af tanker om, hvordan verden skal gå videre uden os.

Hvordan vi forstår døden, er et spørgsmål om både kultur, tradition og tankesæt. Men døden forsvinder ikke, fordi vi ikke tænker på den – eller forsøger at benægte dens virkelighed.

Har du brug for at sige de ord, der er svære at sige – tænke de tanker om døden, der er forbundet med angst – forholde dig til, at det også en dag bliver dig, så er du velkommen til at forholde dig terapeutisk sammen med mig.


Benny Klarholt
Psykoterapi - Brande
Plantagevej 5 · 7330 Brande · tlf. 2091 2402
E-mail benny(at)klarholt.dk
E-mail webmaster webmaster(at)psykoterapi-brande.dk
MMX-CMS v.2.4.9 - 2017.06.30. ViggoWeb ©2010-2017