Psykoterapi - Brande
Forside
Kontakt
Link
Download
Cookies
Psykoterapi
Min baggrund
Klienter skriver
Personlig terapi
Parterapi
Til inspiration
... Er gået bort
Parforholdet – værd at kæmpe for.
Lad os mødes
Tal ordentligt
Mens døden os skiller
Rollemodel
Tilstede og nærværende
Sådan er du, sådan er jeg - undskyld for det
Hellere gå alene, end at følges ad, hver for sig
At se hinanden - at møde hinanden
Corona - en ny sårbarhed
Psykoterapi-Brande -> Klienter skriver -> Lad os mødes    Share
Log ind

Psykoterapeut

Lad os mødes

Lad os mødes
Du kender vendingen. I hast løfter du hånden til hilsen. Du har ikke tid, men lyst til at stoppe og dyrke relationen. Din hensigt tilkendegives i dette korte lad os mødes. Og du haster videre – videre i din dag, videre i dit liv.

At mødes er ikke blot at afsætte tid, men en beslutning om nærvær, at være tilstede. Mange tænker på svaret, mens en ven, medarbejder eller bekendt fortæller. Og vi mærker lysten til at forklare os, når et menneske har taget mod til sig, og måske fortalt, hvordan vi virker – eller har gjort noget der indvirker på det menneske. Og forklaringen har det med at blive bortforklaring.

At mødes er noget ganske andet. I samtalen er det, at tie stille, at lytte og at undre sig. Når du undrer dig er du spørgende og giver plads. Du giver efter for at møde i stedet for at forholde dig til – eller at trække din bedste fordom af hus.

En sagde til et par veninder: Jeg ville så gerne være en del af jer. Svaret fra den adspurgte veninde lød: Men inviterede vi dig ikke med i byen – ville vi ikke sidde sammen med dig ved firmafesten – satte vi os ikke sammen med dig i frokoststuen? Hvordan ville det have lydt, hvis hun ikke var blevet mødt med forklaring, men at der var spurgt ind til, hvordan de kunne åbne sig og tage hende ind i deres relation?

I mange parforhold taler man sammen på den samme måde – den ene forbereder sig på sit indlæg, mens den anden fremfører sit. Man mener at tale sammen, men møder ikke hinanden i nysgerrighed og udvikling. 


Benny Klarholt
Psykoterapi - Brande
Plantagevej 5 · 7330 Brande · tlf. 2091 2402
E-mail benny(at)klarholt.dk
E-mail webmaster webmaster(at)psykoterapi-brande.dk
MMX-CMS v.2.4.9 - 2017.06.30. ViggoWeb ©2010-2017