Psykoterapi - Brande
Forside
Kontakt
Link
Download
Cookies
Psykoterapi
Min baggrund
Klienter skriver
Personlig terapi
Parterapi
Til inspiration
Nyt år – nye forventninger, nye mål.
Tal ordentligt
Parforholdet – en gåde og udfordring.
Parforholdet - er det nemt?
Psykoterapi-Brande -> Klienter skriver -> Parforholdet - er det nemt?    Share
Log ind

Psykoterapeut

Parforholdet - er det nemt?

Der findes en spændende dynamik i parforholdet. Og den oprindelige betydning af ordet dynamik har sin inspiration i det græske ord dynamis, som betyder kraft, magt - potentiale.

Jeg vil ikke kritisere folkene, der stillede op til programmet "Gift ved første blik". I virkeligheden vil jeg gerne bruge deltagernes svar på spørgsmålet "hvordan går det?" – "Vi har det sjovt" til at sige noget om parforholdet. Og jeg er ikke ekspert – jeg lever bare i et parforhold – som har givet mig en erfaring, ikke en facitliste.

Min forventning til min ægtefælle – min forventning til mig selv, er viljen til at arbejde på det vi har sammen. Vi elsker, men det er ikke en selvfølge, eller noget der bliver ved uden at vi giver det vores opmærksomhed. Og det handler ikke blot om søde ord og blomster.

Vi er ikke forelskede hele livet, men vi bliver det igen og igen. Venskab og kærlighed er dybere end forelskelsen.

Grundlæggende for parforholdet er at ville hinanden – at se hinanden. Det er opslidende for parfoldet, hvis man betragter hinanden som en selvfølge. Når jeg valgte at skrive at der findes en spændende dynamik i parforholdet, så handler det om at se potentialet i den anden, og give rum for at det kan udfoldes.

Det skæve er hvis dynamikken bliver et spørgsmål om dynamis forstået som magt. At den ene er mest tydelig og hævder sin magt ved at sætte den anden til vægs.

At se den andens potentiale – og give rum for at det udfoldes, handler ikke om at leve hver sit liv, men at glæde sig over- og udnytte forskelle som en styrke (kraft) og inspiration. Og det kræver samtale og en indstilling til parforholdet som et arbejdsfællesskab og ikke blot et sted, hvor det skal være sjovt.


Benny Klarholt
Psykoterapi - Brande
Plantagevej 5 · 7330 Brande · tlf. 2091 2402
E-mail benny(at)klarholt.dk
E-mail webmaster webmaster(at)psykoterapi-brande.dk
MMX-CMS v.2.4.9 - 2017.06.30. ViggoWeb ©2010-2017