Psykoterapi - Brande
Forside
Kontakt
Link
Download
Cookies
Psykoterapi
Min baggrund
Klienter skriver
Personlig terapi
Parterapi
Til inspiration
Tal ordentligt
Coronaramt – ramt af corona
Psykoterapi-Brande -> Til inspiration -> Tal ordentligt    Share
Log ind

Indtast dit navn, brugernavn, e-mail eller tlf.nr. og klik “Send e-mail“:

Psykoterapeut

Tal ordentligt

Tal ordenligt - Reklame med holdning – eller opsang til os om at tænke før vi taler, og anvende "tal ordentligt" filteret, til at stoppe temperamentfulde og barske udladninger. "Tal ordentligt" filteret kunne også hjælpe med at tale til, og ikke om. Du bliver, hvad du spiser – du er hvad du siger. Og du præger andre med de ord, der kommer ud af din mund.

I en tid, hvor der tales om klimaforandringer, og frygten for hvad de vil bringe når havene stiger, og vejret udfolder sig på nye måder, er det måske også relevant, at tænke på klimaet mellem mennesker. Og sproget er i høj grad udtryk for det klima. De hårde ord – men også brugen af det, der i gamle dage hed "eder og forbandelser" – hvad vil vi opnå med dem? Hvad opnår vi? Skaber de positive vibrationer mellem mennesker, eller står hårdhed og negativ holdning tilbage. Og ord smitter. De glade, smilende optimistiske – de hårde, ukærlige afvisende, for ikke at tale om, hvilken forurening vores sprog udsættes for, når ingen kan udtrykke sig, uden et verbalt eftertryk.

"Kan man bande på tv" lød det i aften tv, hvortil værten smilende gav tilladelse. Var det nødvendigt? I højere grad end vi tænker det, er vi hver især forbilleder for andre. Reklamen med holdning viser det. Og det er virkeligheden i langt flere situationer, end du tænker. Dit barn aflæser dig – andre lægger mærke til dig, og gør som du.

Min appel til dig: vær opmærksom på hvad du siger og hvordan du siger det. Det er muligt at være ærlig og sige tingene lige ud, uden at være uforskammet eller understrege det ved at bande.

Et ringe selvværd – et vagt argument opnår ikke styrke ved store ord. Skal vi tale om det?


Benny Klarholt
Psykoterapi - Brande
Plantagevej 5 · 7330 Brande · tlf. 2091 2402
E-mail benny(at)klarholt.dk
E-mail webmaster webmaster(at)psykoterapi-brande.dk
MMX-CMS v.2.4.9 - 2017.06.30. ViggoWeb ©2010-2017