Psykoterapi - Brande
Forside
Kontakt
Link
Download
Cookies
Psykoterapi
Min baggrund
Klienter skriver
Personlig terapi
Parterapi
Til inspiration
... Er gået bort
Parforholdet – værd at kæmpe for.
Lad os mødes
Tal ordentligt
Mens døden os skiller
Rollemodel
Tilstede og nærværende
Sådan er du, sådan er jeg - undskyld for det
Hellere gå alene, end at følges ad, hver for sig
At se hinanden - at møde hinanden
Corona - en ny sårbarhed
Psykoterapi-Brande -> Klienter skriver -> Tilstede og nærværende    Share
Log ind

Psykoterapeut

Tilstede og nærværende

Tilstede og nærværende

Er teknikken en hjælp eller har den taget magten? Da tv kom frem måtte man ikke se for meget, det var skadeligt, sagde man. Da jeg var barn, måtte vi ikke sidde for tæt på, for det ødelagde øjnene, sagde man. Hvad man i endnu tidligere tider, sagde om hjulet, om ilden, om automobilet for ikke at nævne det første fly, kan du selv undersøge nærmere.

I dag er det sjældent at se mennesker, og måske især unge, uden at der ud af en af hænderne ligesom vokser en mobiltelefon, hvorfra der oftest går en hvid ledning som giver lyd i ørerne. Ind imellem er det heldækkende headsæt, som er sagen. I vinterkulden et middel mod at fryse om ørerne, og i dagligdagen et muligt værn mod uønskede lyde – relationer. Der lyttes til lyd – og der tales i telefon alle steder. Ledninger ud af ørerne indikerer, at jeg ikke er kontaktbar. Og vi indvies i alskens genvordigheder i gadebilledet eller i supermarkedskøen – om vi vil det eller ej.


I hjemmene mødes vi, og hvor fjernsynet før benævntes husalteret, hvorom familien samledes i stilhed, for at se, sidder man nu med hver sin mobil eller Ipad, og den der ringer gives ofte førsteprioritet.

Hvilken tilgang skal man have til dette "uvæsen"? Er det et uvæsen, eller er opgaven i virkeligheden, at bruge og forholde sig til det, i stedet for blot at afvise og stritte imod. At være bevidst om, at det kan være til fare for relationen – menneskelig nærhed og forholde sig til den med omtanke. Den tekniske udvikling kan du ikke fravælge eller stige af, men du kan tage stilling til, hvordan du vil bruge den – og på hvilken måde den vil bruge dig.


Benny Klarholt
Psykoterapi - Brande
Plantagevej 5 · 7330 Brande · tlf. 2091 2402
E-mail benny(at)klarholt.dk
E-mail webmaster webmaster(at)psykoterapi-brande.dk
MMX-CMS v.2.4.9 - 2017.06.30. ViggoWeb ©2010-2017